T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / BOR - Cumhuriyet Ortaokulu

DENEYAP TÜRKİYE YARIŞMASI

20-12-2023

Niğde’de ortaokul ve lise öğrencilerinin Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde geliştirdiği projeler Niğde Merkez Spor Kompleksinde düzenlenen programla tanıtıldı.

100 ortaokul 60 lise öğrencisinin eğitim aldığı Niğde Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti dersinin proje şenliği gerçekleştirildi.

Özgün fikirleriyle ortaya koydukları projeleri tanıtan 12 lise ve 19 ortaokul takımı düzenlenen şenlikte final heyecanı yaşadı.

Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti dersinin Proje Şenliğinde yaptığı konuşmada teknolojiyi iyi kullanan devletlerin günümüzde dünyaya hükmettiğini söyleyen Niğde Valisi Cahit Çelik projelerin yapılmasında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Niğde Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti dersi Proje şenliğinde İlimizde Ortaokul kategorisinde Akıllı Posta Kutusu Projesi ile Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencisi Berra Nur GÜNGÖR’ün de aralarında olduğu ekip Niğde İl Birincisi olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Bor Cumhuriyet Ortaokuluzda, öğrencilerle bireysel ve takım çalışması halinde bir çok proje yürütülmektedir.  “Tübitak 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” için hazırlıklarına devam ederken aynı zamanda 10 Şubatta Mersinde  ortaokullar arası düzenlenecek olanBilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST® LEGO® League Challenge” yarışmasına da ilimizden tek başvuru yapan takım olarak Cumhuriyet Ortaokulu katılacaktır.

Öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.12.2023 - Güncelleme: 20.12.2023 11:28 - Görüntülenme: 55
  Beğen | 0  kişi beğendi